bermulanya sebuah kisah...


suatu petang 17 may 2007 yg damai, ketika smua bdk2 BMCD sibuk2 kemas barang nk blik rmh lps final exam. aku tgh lepak kat rmh mat jep smbl tunggu maqrib. ptg tu mcm ptg biasa, lepak2 n sembang2 ngn geng2. masing2 dh merancang pasni nk apply keje kat mana, nk buat apa. aku je tak leh lg sbb sj gatal tangan nk tambah satu sem lg kononya nk repair paper2 yg buruk a. segan nk grad ngn 2.++. klu blh nk 3 lbh. so ambitious but rubbish la mcm jeremy clarkson ckp. hahah

ms ni aku tgh dok layan sorg awek cun. tp xde la serius couple lg. just teman sms n calling2 je. aku sbnrnya mmg dh minat lama gila kat awek ni start ml2 nmpk dia lg. tak sangka plk kan dia leh layan msg2 aku. tp tu a, kn pijak dibumi yg nyata. sp la aku ni kan. jap gi klu lebih2 takut gak dia ckp aku ni perasan yg dia tu sk kat aku. padahal dia just layan mcm kawan biasa je. so, aku pun layan la mcm biasa, buat2 cool wlpn tak cool.

sblm tu, aku ada gak mintak dia jgn contact aku lg sbb aku tak nak layan dia. yela, salah satu sebabnya, aku dh terjatuh cintan kat dia. tp aku tak sure dia sk aku ke tak. so drpd terus syok sendiri, baik aku tarik diri n get out cepat2 sblm aku lebih parah suka kat dia. then, lama gak la tak kontek dlm 2-3 lbn klu tak silap. aku delete no tipon dia dr h/s (walaupun aku hapal no.nya), ni serius nk blah dr hidup dia nih. dah lama past tak contect tu, jiwa ni rs gak la kosong sbb h/pone xde org nk bg msg. sblm ni dia je la yg dok msg aku pun. kredit topup pun tak pnh abih guna.

2-3bln pastu, aku dh mcm blh accept yg mmg xde jodoh kot ngn awek td. so life must go on. aku teruskan idup aku mcm biasa. tp suatu petang tu, tb2 1 no fimiliar naik kat hp aku yg dh lama tak berbunyi...entah knp, ati kecik aku harap sgt no yg call ni mmg no org yg aku tgh terpikir time tu.dgn machonya aku jwb call. Salam pun tidak, hape pun tidak, satu suara dr hp aku terus tny soalan yg pelik.. ..."hello, eh ko tau tak bas nk gi ke ipoh dr butterworth smp pkl bape?" aah, suara yg dh lama aku tak dgr. Aku tersenyum sorg2 wlpn jawapan soklan tu aku tak tau. Tb2 rs mcm berbunga plk hati ni bl dgr blk suara awek yg dh lama tak call aku nih. hahahha.

walaupun aku blurr np dia tipon tny aku soklan tu padahal dia blh je gi tny kat kaunter bas butterwoth tu. Dh a aku kat melaka time tu. Mmg aku tak paham. Tp smua tu xpenting, aku terus ceria bl dpt dgr blk suara dia walaupun xsmp seminit. Lps tu trs dia letak phone. Aku jd blurr blk. Tb2 kesian n risau plk datang. Ye la, dia tu pmpn, pastu nk blk kg sorg2 kat butterworth tu. Dia tu pun kira mcm kawan aku gak. Dek kerna rasa risau ni, aku pun msg la utk sekian lama tny dh dpt bas blm… start pd ptg tu, kami jd hantu sms blk =)))

smp la ptg 17may2007 tu, aku masih lg pendam rasa sbb sepanjang tempoh tu mmg terpaksa layan dia( =p). byk gila mslh yg dok ngadu kat aku nih. Klu aku lari time tu, takut plk jd gila sorg2 sbb xde sp nk dgr citer dia. nk bg tau yg aku sk kat dia, tp mcm xkena je. Firstly, takut kn reject, 2nd takut dia terkejut, pastu segan nk tipon dh, 3rd mcm tak macho plk klu aku yg propose pmpn =p

nk dijadikan citer, ptg tu ms tgh dok sembang2 ngn mat jep, tb2 aku dpt msg dr awek td. “err, klu aku ckp aku suke kat ko, ko marah tak?sbnrnya aku dh lam sk kat ko, tp takut nk ckp. Tp klu ko dh ada yg pny, xpe la. Tak nk rosakkan kebahgian korg.mintk maaf ek?” huhuuuu~~~~muke aku terus jd mcm badut time tu. Mat jep ushar pelik smbl bertny “pahal ko, gile ke??”-“musim bunga dh dtg jep oi!” hahahaa. Start dr tarikh ptg tu, scr officialnya kami jd lovely couple smp la skg =)) .

buat awek yg dlm citer ni, hihi aku still lg suke,cinta, syg kat ko. buat isteriku, jgn jeles ek cyg =p
hihihihihihi--selamat ulang tayang ke-3

Yantie  – (May 17, 2010 at 10:41 PM)  

thanks syg for loving me and also 'a girl' in the story =)

llizam  – (May 26, 2010 at 8:52 PM)  

sweet and lovely couple. semoga berbahagia di dunia dan akhirat. ^^

ScoTTisHioR  – (May 27, 2010 at 7:00 PM)  

waaa...xdisangka adik aku ni upanya mat bunga gak..hahahaa...slalu cakp aku mat bunga..chet...saku doakan semoga kalian bahagia samapai akhir hayat..:) next week aku ada seminar kt JB Isnin-Jumaat..:)

Mr Nyox  – (May 28, 2010 at 1:23 PM)  

aa,jiwang lepas kaein tu wajib
sblm kawin tu...tak tau sgt hukum dia apa =p
cantek., jgn lupa dtg sini.
pekena ikan bakau

Post a Comment

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP