karangan yg terdelay...

nikmatnya zaman bercinta... dulu ms mula2 kenal (ms tgh br nak mngorat =p) hari2 rindu nak msg. ye la, nk call segan. pastu lidah pun jd kelu xtau nk ngayat ape. klu msg byk sikit idea2, pastu blh susun ayat cantik2 nk bagi awek cair. hahahahaa. kira sehari klu xdapat msg mmg rasa dunia ni sunyi gila la. dok belek handset 4-5kali seminit kot2 xsedar ada msg masuk. h/phone xlekang kat tangan. gian je nak tekan keypad smp jahnam2 dh keypad tu. sebulan sekali tuka.

bunyi je tett..tettt..tettt..tettt (h/set 3310) senyum sampai telinga. hilang sudah bosan dah sunyi. xde delay2 pny nk bc msg. kusyuk baca ayat tiap2 baris. xmiss satu perkataan pun. kadang2 tu siap 4-5kali lg ulang baca. senyum kambing sorg2 =))). pastu plk tiap2 msg mesti replay immediately, no tangguh2. klu time tu ade singa sebelah nak ngap, siap blh tekan button pause lg. dh replay, then make sure msg td dh deliver br tekan play balik. kn ngap pun xkisah sbb msg dh replay. klu time tu tgh nak xcden, replay msg dulu br tekan brake. punya la teruk. hahahahaa

tu criter ms tgh best nk bercinta. bila dh declare bercinta, lg teruk. tp crita lain skit. time ni dh start2 call terus. xmain dh msg2. nak taip pjg2 pun rs buat mati cell jari je. gayut klu xsampai 12 jam sehari xjiwang karat la namanya. gaduh? aa, biasa a tu. ms tgh dk syok ayat2 dulu hati tak tisu sangat. kn kutuk2 pun gelak2 lg. tp dh start bercintun, ayat dh kena tukar. xleh kasar2. kn lembut2. nk panggil nm pun rs lain dh =p. tidor mesti kena teman. tambah plk ade plan 1+3 ms tu, fuh... h/s on call smp subuh (benda call free). hihii, lawak plak bila dikenang2 balik.

hmm, dengar je criter buah hati ade mslh, terus book tiket flight. naik bas lama sgt nk smp. krem kaki. gila pny komitmen. bawa gi jalan2 makan angin, pujuk2 skit, makan aiscream McD ok la felling dia. lagi tak make sure dia OK, xnak blk, sanggup unpaid keje smp la laut bergelora kembali tenang. huh, cinta sejati sungguh. hahahahah

kejap tsunami, kejap hujan panas, kejam musim sakura, kejap gempa bumi, kejap2 musim luruh, musim durian, macam2 musim dh alami ms tgh dok bercinta nih. last2 berjaya gak jadi suami isteri yg plg romantik di dunia ni (perasan gila) 12.3.10 tahun lepas. alhamdullilah.... kawin juga akhirnya =))) selamat satu fasa.

fasa rumah tangga ni lg macam2 musim datang. alhamdullilah, byk musim bunga dr musim gempa & durian. dulu ingat dh faham hati budi luar dalam buah hati sorg nih. rupanya besar lagi lautan ni nk kena explore. sikit sgt la yg aku tau rpnya. alhamdullillah, dapat isteri yg bayak sabar ni faktor rumah tangga aman xkira tsunami ke meteor jatuh, planet meletup. understanding is process that never ending. hr2 banyak benda baru yg belajar & byk lg kena belajar. xsenang nk jaga rumah tangga ni, tp tak susah gak sebenarnya. asalkan dua-dua senyum & ketawa, smua masalah besar tu bak semut2 merah yg xada gigi. jd nasihat ku buat kawan2 yg baru berkawin, fahamilah pasangan anda sefaham-fahamnya. dia xmarah xtentu pasal, dia xmerajuk xtentu pasal, dia xsenyap xtentu pasal. ada la benda yg xkena korg buat tu. klu dia mmg xpasal2 jd mcm tu, hantar la hospital cek dia straight ke tak. hehehehe

mula2 dulu igt lepas kawin ni, manisnya makin lama makin tawar bak swin-gum black&white. makin jemu tgk muka hari2. makin byk benda2 yg xpuas hati. tp syukur sangat2 ke hadrat ilalhi. rupanya sayang makin menjadi2. rindu xabih2 tiap2 hari. gi kerja pun xsabar nak balik tgk muka bini. tambah plk yg pandai masak gulai kari, superb mcm cik yantie ni. huh, nikmat sungguh rs dunia ni =)) bukan nk puji bini sendiri. tp tu la hakikatnya klu dapat calon mcm cik yantie aku ni =))

buat isteri ku yg sangat2 aku sayangi, cik noorizdayantie (dulu pernah kena marah sbb eja nama dia salah =p) time kasih byk2 ye sebab sudi terima mamat yg xseberapa betul ni. sayang la isteri ku dunia akhirat. walaupun dh due dekat seminggu, tp nak ucap gak, HAPPY ANNIVERSARY MY LOVE =)) insyallah, next anniversary kita bertiga plk yea. aminn....


p/s: article yg paling jiwang aku pernah tulis. xtau la lepas ni lalu lg ke nk tulis macam nih. hahahahaha. hilang rock gua

llizam  – (March 18, 2011 at 5:48 PM)  

oh, so sweet. alhamdulillah, sayang bertambah sayang, rindu bertambah rindu, pergi kerja pun x sabar nak balik jumpa bini. seronoknya, alhamdulillah ;) semoga kekal berkekalan sampai bile2 ... semoga dikurniakan anak2 yg chomey2 dan chantek budi bahasa ... amin ;)

*cayalah kak yanti! bg tips sket leh? ;p

Yantie  – (March 18, 2011 at 9:31 PM)  

dear suamiku,

terima kasih diatas segalanya. no special words can describe how much my love for u, no special expression can shows my feeling on u. Just need u know sayang, -i LOVE u and i really mean it.


with love,
yantie

Yantie  – (March 18, 2011 at 9:31 PM)  

lizam: bleh2 nnt kynt bg tips eh =)

zairibaharom & ekinkhalil  – (March 23, 2011 at 10:06 AM)  

tahniah2 buat korang. macha mmg senget, ko yg kene gi check.haha. tahun depan sambut bertiga?is it a good news ke cha?tahniah sekali lagi..=)

Post a Comment

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP