HIMPUNAN TURUN HARGA GAS


"dipetik dr : UTUSAN MELAYU SHJ"


14mei, Johor Bharu: pembangkang dijangka akan merusuh sekali lagi berikutan kenaikan harga gas dipasaran bermula minggu lepas. kali ini di johor bharu pulak. menurut sumber yg paling reliable, belutin utama, gas dikatakan naik sbb ingin memenuhi tuntutan masyarakat bangla kacukan iran yg bengang dgn harga gas yg masih murah jika dibandingkan dengan singapore. mereka jg menuntut dinaikan sekali harga minyak rambut sehingga menyamai negara pulau itu.

"klu kita mau maju, mau contoh itu singapore. smua balang tarak murah2, mahai2 smua. baru cepat itu rakyat mampos cari duit maa" komen seorg nepal kacukan jawa yg kutip paper lama dan tilam buruk di daerah kulai. berikutan perhimpunan ini, 18belas ribu laporan polis telah dibuat oleh PTKPM (Penyokong Tegar K-pop Malaysia). ketua polis johor ketika dihubungi mngesahkan dakwaan tersebut. pd mulanya KPoppers ini berduyun2 berarak ke Balai Bomba sambil mengheret kepala lembu untuk membuat laporan. Tetapi setelah dimaki cow-cow oleh pegawai bomba yg ketika itu tgh layan katun kungfu panda, mereka beralih kepada balai polis berdekatan. Difahamkan golongan KPoppers ini masih lg xdapat membezakan balai polis dan balai bomba. sehingga ke hari ini, mereka masih lagi keliru mana satu lori bomba dan kereta polis.

beikutan masalah kekeliruan ini, persatuan ibubapa dan guru (PIBG) sekolah cacat akal pontian menggesa agar kerajaan mewujudkan satu lagi aliran khas untuk golongan bodoh tegar seperti kpoppers ini. golongan2 ini semakin melular diseluruh pelusuk negara hatta ke pekan Naka yg ceruk tu skali pun. jadi tindakan drastik diperlukan untuk membendung masalah ini dgn kadar segera. 80% masalah bodoh kekal dinegara ini dapat diatasi sekiranya kerajaan melucutkan kewarganegaraan mereka.
kembali kepada topik asal berita ini, kerajaan dijangka akan menubuhkan suruhanjaya bebas diraja utk mengkaji smua harga barang dikedai2 runcit malaysia. pernyelarasan harga barang akan dibuat secepat mungkin bg meredakan kemarahan rakyat. "kami sedang mengkaji, buat masa ini alternatif terbaik adalah naikkan harga barang smp kicap sama dgn bmw 3series.harap rakyat dapat bersabar"

(berita xsempat abih tulis sbb blackout tiba2)

Post a Comment

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP