TAG??? NANI KOREEE?????

aku kena tag??? blur + tak paham apa yg tgh berlaku. tuan punya blog ni geng opis aku kt panasonic, http://herulsheera.blogspot.com/ dia cakap aku kena tag. ape tuh????? kn list 25 benda? nk list apa ntah. sebab aku ni lembab n clueless, so aku jawab la setakat mana aku paham menatang tag-mengetag nih.

YG AGAK2 LOGIK
1-kenapa org putih panggil bagunan yg dh siap tu building? patutnya builded la (ni cikgu sek tadika aku ajar)
2-kenapa tapir ada dua nama melayu? satu tapir, lg satu tenuk.
3-kenapa smua jam kat dunia ni mesti rotate clockwise, bkn counter CW????
4-kenapa designer kasut tak pernah nk reka kasut kiri & kanan sama?
5-if Jesus is the God, then who is the God before Jesus?
6-ferrari invest juta2 utk reka F1 car yg plg laju. tp apsal dia letak break?break tu bkn nk bg slow kereta ke?

YG TAK BERAPA LOGIK
7-apsal kat dlm hospital dilarang merokok tp xdilarang kentut. padahal gas kentut tu lg bahaya dr asap rokok???
8-apsal klu korg korek cekam kat kuku kaki busuk tu mesti nk cium pastu (aku xde cekam)?
9-kenapa pmpn klu nk diet mesti nk jg brp byk dia makan, tp tak pernah plk dia heran brp byk dia berak? padahal lg byk taik klua, lg cpt turun berat bdn.

YG LANGSUNG TAK LOGIK
10-apsal petani klu nk baja pokok mesti guna taik ayam@lembu? knp xguna taik dia sendiri???adakah taik ayam@lembu itu lg mulia dr tahiknya?
11-apsal org nk kencing mesti kn statik, xde ke org nk try kencing smbil berlari?
12-apsal a klu manusia letak nama mohd shukri mesti jd hebat tak ingat????

malas aku nk tulis smpi 25point. bkn ada org nk baca smp abih pun. nk cr 12 pun payah, alik2 idea psl tahik je. jijik sungguh....

ken  – (November 15, 2010 at 9:25 PM)  

ada banyak benda kat dunia bukan logik :)

Post a Comment

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP