Story from Penang

Hr ni nak cerita pasal trip ke peneng 25april yg lalu. Knp nk cerita benda yg dah lepas? Abih tu nm pun cerita, dh tentu la benda2 yg dah lepas. Klu benda akan datang, tu namanya prediction. Org suh masuk tadika, korg masuk kubang main selut, besar2 kan dah payah =p . hehehe..

sj je petik story ni. time ni klu nak tau aku br blk dr business trip jepan yg ke-5 (11April). so disebabkan lm xjmp buah hati, aku decide la nk pg peneng sbb nk jmp cik siti wan kembang buah hati pengarang jantung aku nih. Hihi, so aku pilih tarikh 2minggu lps aku smp Malaysia. Lg satu sbb pg peneng ni ofcoz la nk try camera baru. Hahhahah byk o duit abih beli benda ni, rugi a xtry. Pendekkan citer, malam Sabtu 24april tu aku beli tiket bas utk ke peneng. Naik bas transstar, kn lbh kurang RM60 gak la.

Jeng2, pkl +-pkl 9 aku smp peneng. Time tu cik yantie aku dh tunggu kat bus stand, bkn main smangat lg nk jmp aku =p hahahhaa…so pastu ktorg g ambik keta sewa n mnge’teh’ di mamak, then gi check in hotel aku kat aggerik. Pastu tu destinasi 1st skali pegi ialah Seagate. Huh, mcm xde tempat lain dh nk pg. sj je g situ sbb leh ambik gamba laut. Hmm, bwh gamba yg aku smpt kongsi.













Dah puas borak2 kat situ, so next station is bukit bendera. Hmm, ok gak tmpt ni. klu g peneng nk jalan2, mcm tak sah a klu korg tak smp sini. Smp situ kn tunggu smp dkt pkl 11 br ade cabel car. Smbil menunggu tu, aku snap lg 20-30 gamba. Xde filem a katakan, layan je..pastu cik yantie ngade plk nk makan aiscream sbb janji hr tu nk blanje aiscrim bl dtg peneng sbb buat dia nangis =p. beli la aiscream padlepop pelangi tu. Then sempat gak la sambar spek hitam sj je nk pki sbb panas sgt.







Smp je cable car tu, trs je lompat masuk,excited gila, 1st time dik oi..sebbaik ms naik tu xramai sgt org even penuh tp xde la mcm sadin. Aku snap je gamba sepanjang perjalanan. Perasan gak ade org tgk, tp wat tak tau je. Haha, camera gua plg gabak time nih. Segan rs mcm nk sorok pun ade =p. tak lama pastu smp la kiorg dipuncak ke-2 tertinggi. Rehat kat situ lbh krg 10 minit kat situ. Bergamba lg.haha, tp yg xbest xleh ambik gamba berduet sbb segan nk srh org tlg ambik =p. kat sn best gak la dpt tgk view satu peneng habaq hampa. Nmpk abih peneng bridge nun. Best gak la.











Pastu naik blk cable car smp la kemuncak jaya. Kat port ni lg best. Lg terang aku nk crita kat hampa smua aku nampak peneng. Bkn peneng sj, nun kedah sg petani aloq staq pun nmpk abih!!! Hehe, ayat last tu aku chong sj, tp mmg betui blh nmpk smp kedah. Tp aku tak tau la plk daerah mn. Kat atas tu depa ada letak teropong, tp haram xguna pun. Aku teropong gn lens aku sj. Hmm, back 2story, aku pun ape lg, start la ambik gamba2 yg agak2 best aku rs. Cik yantie aku la sasaran suh jd model. Letih gak tgk dia posing mcm2. hahaha,lantak la, asalkan ko bahagia sdh =p. blh kurang 15 minit lps aku ambk gamba tu, tup2 bateri abih, lp nk cas smp full.arghhhhh, pny la tesion. Byk lg tempat tak xplore kat atas ni. mmg tekanan perasaan.









Dh battery abih, aku pun jalan2 je la tgk2 kat area dgn mk yg agak masam =(. Smbhyg zohor ape smua kat sn. Atas tu ade masjid, so sp2 yg pg sn tux yah risau a psl smbhyg. Plan asal nk lepak situ smp petang nk ambik gamba sunset psatu nk candle light kat restaurant atas tu (perhh, bapak pny jiwang =p). tp disebabkan battery kong, terpaksa la change plan. Ktorg turun dkt pkl4~5. time nix yah ckp a sesak dia mcmn. Mmg sardine. Smp je bwh trs bw kete g lpk kat area yg xde pape, pastu pg masjid USM utk smbhyg maqrib..malam tu makan kat Nurul..then lepak2 jap pastu blk hotel tido. Esk pg aku bertolak blk ke Johor
Mmg best btl aku rs dpt spend ms sm2 ngn buah hati hr tu. Seronok sgt2 tambah lg bl tgk blk gamba2 hr tu. Hahaha,so tht y la smbil wat keje kat ofz skg ni, aku ngula jap buat karangan ni. buat Noorizdayantie Samar, thank sbb teman spjg hari ms kat peneng hr tu. Hmm, nnt sy burn gamba dlm CD then bg kat cayunk =p.

aju  – (May 24, 2009 at 11:31 PM)  

huahuahua...sikit punye bes g jalan2 skali bateri lupa caj daaaa..padan muka..

zairi baharom  – (May 26, 2009 at 8:30 AM)  

OMG!!sesenduk senduk ko shuk, jiwang gak ek!!huahaha.=D tahniah r ko dh nk bertunang. pasni, lepak penang sudah.haha.=D ko kene blaja edit blog ni. xtersusun gmbr ko dowh.

mase ko taip entry, jgn pki edit HTML. pakai compose. ko tgk kat sblh kanan atas masa ko nk taip entry. nnt ko lg senang nk edit. gudluck bro!!

ScoTTiosHioR  – (May 30, 2009 at 12:22 PM)  

Adus..xsangka adik gua jiwang gak eh..huhuhu~~~ni kalu akak n abg aku tau dia jiwang cenggini, sure xpecaya..hahahaha~~~peace bro, c u next week. ill be ur photographer...:)

Post a Comment

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP