Perhentian Island 1st siries

start pukul 8.00 mlm aku, ayob naim n shida gerak dr rmh terus ke sri putri nak naik bas ke jertih. bas sampai pkl 10 mlm, trs ke destinasi. tambang RM 64 sorg.

lbh kurang pkl 6.30, sampai la kat masjid jertih. xblh gi direct ke kuala besut, kn transit dr jertih. singgah sbhyg dulu passtu sewa texi ke k.besut. kecik n de gang dah smp kat sn dah. diorg smp awal gak.

smp je kat jeti, aku tak tunggu lama, trs merayau g ambik gamba sambil tunggu org chalet dtg ambik. pusing2 nk ambik gamba sunrise. tp tmpt xbest, ssh skit. aku ambik gamba2 bot sj. perak sial, xpnh tgk bot byk2. hahahah..

dah puas snap (tak puas lg pun), aku jmp kecik n gang. sesambil dok menunggu tu mcm biasa la, naim bc paper @ top gear, aku borak2 ngn awek dia, kecik ngn aku kongkang2 camera. compare sp lg best.kekekke. past tu g shoping slipar jap.

lama gak a nk tunggu org tu sampai. aku dah bosan tahap cipan. kolek duit sorg 355. settle duit aku bln ni. tp mmg dok budget abih dlm 600. dah smp org tu, kami pun tulis la nama penumpang takut jd pape senang nk cari nnt. xde a kembung perut terapung je kat laut tu xde org dtg cr klu bot karam.

samp je jeti kat pulau, ktorg trs checkout bag start berposing atas jeti. mcm2 style ada. gamba pg2 sng skit nk ambik sbb matahari xterang sgt. so nk adjsut setting tu blh lg main taram je.


sampi kat sharila resort, kecik dah xsabar2 nk cb trick2 br blaja.kakaka. pg a pusing2 kat keliling resort tu sbb blk org xcheckpout lg. kn tunggu smp pkl 12. tunggu lg. ceh
malas nk tunggu lama sgt, aku kecik n ayob terjun laut dulu smbil2 tunggu turn check in. aku ngn ayob je mandi, kecik naim dok atas ambik gamba. hehe, best siot mandi air bersih.
dah puas mandi, aku pusing2 kat area sini jap sj usha2 ape yg best kat pulau ni. xde pape sgt a. tp ok la, tenang skit. honeymoon best ni.

argghhh, byk sgt a nk crita. malas dah aku nk tulis, esk aku smbung lg klu keje tak byk. esok citer psl g snorkling plk. k, cau sin chi

Yantie  – (July 2, 2009 at 5:48 PM)  

waaaaaaa...jelesnye g jalan2, bersukaria.. sob2..sob..x aci =P

Mr Nyox  – (July 2, 2009 at 9:42 PM)  

hehehee, sp suruh
org ajak tak nak ikut

Post a Comment

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP