X rugi klu bersedekah... (kisah benar)

hehehe, entry kali ni aku nak criter pasal benda yg jadi kat aku hr ni. Alhamdullilah... aku blh enjoy weekend yg penuh relexsssss =))). ceritanya bermula macam ni..

pagi tadi ms nk gi opis, kepala aku dok kusut pasal kerja yg tak siap2 lg. dh dekat 2minggu dok delay sbb leceh psl org. semalam pun blk rumah pkl 10, tp xsettle gak smp kena bw ke hr jumaat which is the DATE LINE!. xsiap gak hr ni, maknanya, mampos la aku minggu depan. hahahah.

pg2 lg smua drawing kertas keje dh siap utk diriview oleh boss & section2 lain. dr pkl 9 smp la pkl 12. hampeh, aku dok harap2 smua benda berjalan dgn smoothnya, tp xjadi gak. byk gila benda kantoi. so, dh letih bertekak ngn org, pkl 12.30 aku klua makan nk gi smbhyg jumaat.

ms nk byr makan tu, aku tgk kat dlm wallet ade 5inggit je. seluk2 poket slua, xtau dr mana datang duit RM30. huh, senyum meleret la. hahaha..pastu gi smbhyg jumaat, ms nk sedekah kt masjid, duit kecik xde. ade RM30 td sj. ml2 igt malas nk derma, tp pikir2 blk, besar sgt ke RM10 klu nk sedekah kat masjid? klu buang kot lain, pasar malam ke, sikit pun tak ralat hilang RM10. sebab terasa diri ni bakhil, aku insaf seketika. lalu aku sumbat la tabung masjid td dgn note RM10 seikhlas hati.....

blk smp ofis, segala benda2 leceh tadi tu hilang tiba2 macam tu shj. terkejut gak aku. jmp boss section tu, xtgk ape dah, trs je sign drawing, gi kat org tu pun sm gak, smp la smua org2 yg leceh gampang yg kena review kerja aku hr ni senang gila diorg lepas. mashaallah.... besar jg rupanya nilai RM10 td yg aku sumbang kat masjid. ngamngam pkl 4.00, kerja aku terus settle.

dengan hati lapangnya aku blk rumah hari ni sbb xde lg sampah sarap yg nk ke pikir lepas nih. nk jdkan crita best lg, wife aku cakap ms nk basuh bj td dia jumpa note RM10 kat dlm slua kerja aku smlm. rs aku, semalam smua duit yg aku ada ddk kat dlm wallet. mn ade kat dlm sluar. subhanallah.... dia bg blk kot duit yg aku derma kat masjid td =)....

Yantie  – (December 10, 2010 at 9:00 PM)  

Allah Maha pemurah lagi Maha mengasihi setiap hamba-Nya

zairibaharom & ekinkhalil  – (December 11, 2010 at 10:46 AM)  

macha asyik derma kat acik jual airbandung & kopok lekor masjid senai..dgn dadih.hhaha. teruskan derma..sure tmbh rezki..

Mr Nyox  – (December 11, 2010 at 11:55 AM)  

hahahahak
skg masjid tu dh tutup ganti masjid senai yg br buat tuh.
wak jual sirap + kepok leko dh tak jual lg dh.
hehehehe

lailasani  – (December 11, 2010 at 4:21 PM)  

alhamdulillah... Tuhan bayar 'cash' tu.. tak tunggu2 dah... moga ada rejeki lain lagi menanti..inshaallah..

Post a Comment

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP