Balik Taiping Makan Durian !!!

hehehee, entry kali ni psal kisah mencari durian plk. aku smp tepeng mlm sabtu. kebetulan plk hr sabtu tu adik aku fakrul konvo kat Darul Quran. jadi abah aku pg la kuala kubu sana tgk anaknya konvo. aku mlas nk pg sbb br smp rumah & letih gila. jdi pg sabtu tu aku ngn cik yanti je ada kat rumah. mau tak mau, terpaksa la aku ganti bapak aku cari durian pg tuh. nk arap org lain dh xde. takpe, aku dh biasa keje2 kampung nih. kecik2 dulu pun mmg aku la mangsa buli bapak aku suh cari durian pg2. hahhaaa.

aku ajak wife aku gi skali. excited gila muka nk masuk kebun. pacat dh a banyak. hahha, yg bestnya klu dia pegi, kira antara menantu abah aku yg 1st masuk kebun. hmm, bapak aku ada beli pickup truck apek tongsan mana ntah. kete ni tak penah lagi org lain naik klu tak silap. aku ni kira2 mcm org kedua rasmi selepas bapak aku. angah aku yg duduk kt situ pun xpernah try. antara reason org tak naik sbb gear truck nih. tp aku kira ape, janji rock. naik pickup mcm ni mmg rock abih a bg aku!!



dengan tak kisahnya, wife aku pun layan gak naik menatang nih. kunci mmg bapak aku slalu tinggal kat truck nih. jadi aku pun pki kasut boot, masuk kete terus start. enjin dh idup, tapi aku cari gear tak jmp. rupanya gear dia kat stereng keta. pergh, jakun gila aku tgk gear keta mcm nih. puas aku godak gear tuh depan belakang atas bawah, tp kete tetap move kedepan. cari gear reverse xjmp. aku tipon bapak aku nk tny mcmn nk msk gear reverse, tp dia tak nak angkat plk. hadooo... jd aku pun cuba jaya je la gongganggonggang smp la tiba2 kete tu gerak ke belakang.

hohoo, yess, aku jerit excited sbb dh jmp gear reverse. dh abih reverse truck tu, aku tak tau plk mcmn nk masuk blk gear kedepan. puas aku godek2 smp nk patah handle gear tu aku buat. lega, last2 jmp gak. kete tu jalan kedepan... tp aku tak tau gear brp aku msk. asal kete tu ke depan sudah. gear berapa gi lantak. hahaha, smp gak aku drive masuk kebun. tau kat bapak aku lenjan truck dia tahap mcm ni mau kn ketuk kepala nih. abih lopak2 aku terjun, mmg rally abih. sebaik xde bende yg luruh dr truck cipan nih.


smp je kebun, awek aku mcm heran skit sbb kebunnya xmcm dia expect. siap ckp lg, ni nk gi kutip durian ke sodok kelapa sawit???? hmm, kebun aku ni dh dimodified oleh bapak aku dh. dulu dia dusun durian, tp skg dh jd kebun sawit yg ada durian. dia blh tanam pokok sawit celah2 pokok durian nih. pny la creative. hahahha. tp yg tak bestnya, dgn kehadiran pokok sawit yg terlalu byk nih, suasana dusun durian tu hilang terus. tp tak kisah, janji ade pokok n buah durian.

maka bermulalah xtvt mencari durian. xsmp seminit, aku dh jmp dekat 10bj, to dia xjmp sebijik pun. dgn heran smbil bertanya mcmn aku sgt pakar gila mencari durian, padahal dia sebijik pun xjmp2 lagi. well kawan2 smua, klu nk cr durian ni, sila guna hidung dulu sblm mata anda. klua ada bau, maksudnya ada a buah kat situ. pastu pusing kat parameter pokok durian tu shj. tp wife aku gi cari kat pokok sawit mmg a tak jmp durian.hahaha, kelakar plk aku tgk org xpnh msk kebun doyan nih. hehehheheee jgn marah ekk.


dah puas cari durian tu, maka bermula la sesi photography plk. heheh, part ni aku plg minat nih. track ni jd subject utama utk dijadikan backdrop. ntah kenapa, aku seperti sudah jatuh hati dgn truck ni. jd aku pun lenjan cukup2, aku drive masuk lg dalam ke tengah2 kebun sbb malas nk seret durian jauh2. banyak gak la dapat, lebih dr 20bj. puas a makan pasni. ms dok posing2 kat kete nih, abih a smua angle aku explore. smp kebumbung keta aku pijak semata-mata nk posing ngn menatang nih je. tp sayang, gamba xjd sbb amatur yg tangkap gamba aku =p



dah puas posing2 kat kebun, kami pun balik la dengan hasil sepencarian bak kata org rumah aku. hehehee, jgn jeles weh, aku dapat melantak durian puas2 gila unlimited bijik!!! best sungguh ada kebun doyan. lg best klu ada truck buruk mcm bapak aku beli nih. heheheh. buat abah aku, klu2 la abah dok kelebek internet n tetiba terjumpa/terbaca plk blog anak mu ini, jgn marah ek anakda mu ini melenjan ketemu separuh lingkup =p hahahahaha. xpe, abah kan sporting, rosak beli baru lagi satu. kakakakkaka


p/s: smp sekarang aku tak tau lg gear2 kat truck tu. confius gak mcmn aku leh drive dgn selamat pegi n balik....

light 0F happiness  – (August 6, 2010 at 10:00 PM)  

salam.. wah banyak durian!!

Suke tgk korg, happy couples..
moga bahagia hinga ke syurga insyaAllah...

Mr Nyox  – (August 7, 2010 at 1:24 AM)  

=)
thanks for wishes.
aminnnn

Biqque  – (August 9, 2010 at 4:16 PM)  

i'm from taiping...suka gle tgk gambar korang masuk kebun tapi gambar cun2! hahahaha!

jengah la blog i, macam2 cite jalan :D

Anna Da Lady  – (August 10, 2010 at 11:08 AM)  

weh, ang ni buat kerja 3 in 1 ye...kutip durian, bergambo, berdating...ish ish...kat dusun 'ayah' tu ada pacat ke?hmm, kalu acik mesti tak masuk punya kalu de pacat..goli den....kira beranila yantie masuk tu..syabas kat 'awek' mu..hehe...sleamat berpuasa

Mr Nyox  – (August 10, 2010 at 12:34 PM)  

tau dh, hang xdo pacat pun mmg xmau msk kebun =p
nk makan durian pun suruh ijan xpun abang p kutip.hahaha

Ontahapo  – (August 10, 2010 at 11:17 PM)  

Pembetulan, pickup tu kitorang dah naik dulu time cari durian. siap pi dengan timah lagi, tapi dia naik basikal je la.

tapi yang pasti, nak masuk gear pickup tu memang payah. hanya orang expert macam kita je yang boleh bawak pickup tu hehehe....

Post a Comment

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP