Story of My 1st DSLR (2nd)

sambung balik....
nak dijadikan crita, satu petang tu aku di-summon by cik yam (boss jepun aku) ke blk meeting. dia dok kore-kore, nande-nande, eto-eto, soksek2 blabla, outcomenya, skali lagi dia berjaya paksa aku pergi negara dia buat kali ke berapa ntah, aku tak igt. kali ni 3bulan plk dgn sorg lg budak, galvin a loo . aku dh blh bayang dh benda2 buruk yg bakal berlaku kat sana. mamposss. pg tgh musim winter, mmg tak mandi a berminggu-minggu....

(winter season, smua kn bungkus mcm cempedak)

pendekkan lg cerita, aku dh smp jepun, and dh masuk bulan ke 2 aku kat sana. tak silap aku bln 3 kot. kira time ni dh dekat2 penghujung winter, nk msk spring dh. satu pagi tu ms aku bgn pagi nk g kerja, kepala pusing mcm bulan kelilingi bumi. aku gagahkan gak gi kerja. tapi ms naik train nk ke opis, aku tiba2 nk black out dlm train yg penuh sesak ngn mata sepet. sblm aku tergolek kt lantai train, aku berjya escape klua ms train tu berenti kat Minami Fukoaka, nyaris tergolek langgar tiang. aku terus sanda kat dinding tangga smbil pegang kepala yg dh nk blank nih.

(gaya macho tgh tunggu train)

tgh syok dok layan pening, dtg la train officer jepun kat aku bertnykan khabar. "Dajaibu deska? (anda sihat x?) aku nk jwab dlm english takut dia tak paham. aku reply la blk. "dame'" dahi dia bekerut. ahh sudah, aku salah ckp ke?aku cb betulkn ayat, "akk,sumimasen, nie,nie" dahinya bertambah kerut lg tak paham.aku sebenarnya xpandai bhs jepun nih. paham skit2 a benda yg diorg slalu ckp. aku tau dia tny kabar aku, tp aku hny tau reply "dajaibudes" (sy sihat).msalhnya klu xsihat, aku xtau nk ckp mcmn. jd aku terus menghentam lg, "dajaibu masen" (masen ni = tidak)... pun dahi dia dok kerut mcmtu la tak paham aku ckp pe. pergghhh, mslh ni. "no OK" (sambil buat tgn cross mcm altroman) tb2 dpt ilham nk ckp ayat nih. hehehe, baru org tua tu paham....

(train jepung)

bl kpala dh ok skit, aku bgn then ambik train patah blk ke dormitory kat kasuga rio. ms naik teksi nk balik, driver tu tgk muka aku pucat gila, kelam kabut dia bw teksi tu blk, tkt aku pitam dlm teksi kot. smp kat dorm, makcik Goto-san (warden) trs smbut aku dgn soklan2 jepun dia yg langsung aku tak paham. aku masuk bilik lepas minum ubat Goto-san bg, selimut badan, terus tido. ptg tu supervisor opis aku dtg, bw gi clinik. doktor tu cakap aku ni stress dok kat jepun lama sgt, pastu makan xckp, sugar blood pressure rendah. then dia bg aku MC, jgn dtg opis slagi tak ok. pergghhh, best gila doktor niiee~~~ aku dapat cuti pjg, puas aa jalan2. hahaha...

dan masa cuti ni la ada benda yg aku buat smpai blh beli camera gabak nih. hehehe, nnt sambung balik. nk tgk citer naruto jap. huhuhu~~~

ps: gamba kat atas smua diambik lepas crita ni (guna D60)...bukan ms kejadian. hrp maklum..

Jan  – (August 21, 2010 at 6:47 PM)  

abosulutely beautiful photographs! Where'd you take it??

Wish I could read your blog cos I don't understand malay.

Mr Nyox  – (August 21, 2010 at 8:19 PM)  

TQ Jan.
i take it during my business trip to japan on Okt2009. hihi, summary of this story: I wake-up go to work,& nearly black out in the train.went back to dormitory, got MC rest for 1week.during this period, smthing happen that force me to buy my 1st DSLR.

Faarihin  – (August 22, 2010 at 2:53 PM)  

salam..
wah.. very nice...

best dapat tgk pic2 camni..

sy nak add blog ni yer.. (^__^)

Mr Nyox  – (August 22, 2010 at 2:56 PM)  

ok, silekan sepenuh hormatnyaa
haaha

Post a Comment

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP