::Day 4 - 1st Time Jumpa Salji::

Brrrrrrr… menggigil-gigil badan aku pg ni. Mana taknya, bgn pagi nk gi kerja tgk2 salji penuh kat lua. Kete2 pun abih kn tutup ngan salji. 1st time tgk salji real life pny. Excited gila. Rs mcm nk bukak baju guling2 atas salji nih. Tp dek kerna pikirkan sejuk smp ketulang sumsum, tak kesampaian akal ku nk wat keje gila mcm tu.

Plg best skali pg ni, sbb salji tebal, texi tak leh dtg sbb bahaya jln licin. So kn jalan kaki smp stesen Onojo. Pergh, rs mcm nk sodok smua salji tu wat cendol pulut. Bengang btl. Dh a jauh tu nk jalan. Tak gi keje kang botak marah plk. Dh a lewat. Terpaksa la ku gagahi kaki bangku ni jalan smp onojo. Aku bw SLR gue sambil2 menyenap gamba spjg jalan. Hhehehe, mmg cun oo time salji (1st tgk, masih jakun lg)..

Smpai ofz time rehat, bdk jup ngn aku klua la ke padang ofz, mmg btl2 lawa la tempat tu time salji. Pokok2 kering, pastu tompok2 salji mcm taik unta melekat kat pokok kurma, tambah lg plk awek2 japang yg dok lalu lalang, perghh.. mmg panorama menarik. Aku bw klua camera lalu start mensnap-six-sux.. org tgk pun wat tak tau je. Paham2 je la, org br 1st time tgk salji…dh abih snap2-3puluh keping,so nk review la tgk hasil yg aku dpt. Jeng2, hampeh… SDcard tertinggal kat hostel. Dr pg td smp la tgh hari ni rpnya aku snap kosong sj. Bangkaiii…harap2 esok ade salji + matahari lagi…

Yantie  – (January 13, 2010 at 10:04 PM)  

insyaAllah esok masih ada. Jgn lp jg ksihatan sma tau... (^0^)

Mr Nyox  – (January 14, 2010 at 7:29 AM)  

yupss, tak syak lg hr ni ade lg
hehehe, kali ni dh check dh, smua ada.
sebaik tak tebal sgt pg ni,klu tak kn jalan kaki lg =p

zairi baharom  – (January 14, 2010 at 11:10 AM)  

cikyantie kene pesan dia jage mata gak..jgn jage kesihatan je..haha..
jgn mrh cha..gurau je..=p

Post a Comment

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP